Renranchens renar är inte som andra renar. Renarna som bor på Renranchen är världens första klickertränade renar, och de kan göra alla möjliga trick och uppdrag. De är inte bara djurparksdjur utan de arbetar också inom reklam, film och event.

Renarna på Renranchen har varit med i filmer som Sune i Fjällen och Familjen Jul i nissarnas land. De har också varit med på event som Sweden International Horse Show, VM i Utförsåkning och VM i Skidskytte. De kan göra allt från att dra släde och hoppa hinder till att knycka luvor och pussas. Att träffa dem är en oförglömlig upplevelse!

Renranchens renar utbildas genom träningsmetoden Klickerträning.
Klickerträning är en belöningsbaserad träningsmetod. Den bygger på djurets egen
initiativförmåga, där vi belönar de beteenden som vi vill se mer av, och ignorerar de
beteenden vi inte vill ha. Djuren utsätts inte för något obehag när det blir fel utan blir bara utan godis. Djuren tycker att det här är jätteroligt och de får själva välja om de vill träna eller inte. På Renranchen klickertränas alla djur! Häst, hund och ren. Just nu har vi två renar på ranchen.

 

FrostRenen Frost
Frost är också född våren 2012. Han är en fartfylld nästan helt vit ren som älskar hoppning.
Han är också duktig på att dra släde. Frost är ranghögst och alltså den som bestämmer i renhagen.

 

Fred
Fred föddes i maj 2018 och är en mycket ståtlig ren när han bär horn! Han är supernyfiken och kommer gärna fram för att hälsa på gästerna. Han är den ren som tycker mest om att mysa.

 

 

Förutom renarna så har vi två American Curlyhästar samt Border Collien Messi.