Renranchens renar är inte som andra renar. Renarna som bor på Renranchen är världens första klickertränade renar, och de kan göra alla möjliga trick och uppdrag. De är inte bara djurparksdjur utan de arbetar också inom reklam, film och event.

Renarna på Renranchen har varit med i filmer som Sune i Fjällen och Familjen Jul i nissarnas land. De har också varit med på event som Sweden International Horse Show, VM i Utförsåkning och VM i Skidskytte. De kan göra allt från att dra släde och hoppa hinder till att knycka luvor och pussas. Att träffa dem är en oförglömlig upplevelse!

Renranchens renar utbildas genom träningsmetoden Klickerträning.
Klickerträning är en belöningsbaserad träningsmetod. Den bygger på djurets egen
initiativförmåga, där vi belönar de beteenden som vi vill se mer av, och ignorerar de
beteenden vi inte vill ha. Djuren utsätts inte för något obehag när det blir fel utan blir bara utan godis. Djuren tycker att det här är jätteroligt och de får själva välja om de vill träna eller inte. På Renranchen klickertränas alla djur! Häst, hund, ren och höns.

 

Rudolf
Rudolf är född våren 2012. Han är den ren som bott längst här på renranchen. Han är en otroligt innovativ ren som tycker att det är jättekul att visa upp sina tricks samt lära sig nya.
Rudolf har en otroligt stor och vacker hornkrona som han är väldigt stolt över. Han är bästa kompis med Vide.

 

FrostRenen Frost
Frost är också född våren 2012. Han är en fartfylld nästan helt vit ren som älskar hoppning.
Han är också duktig på att dra släde. Frost är ranghögst och alltså den som bestämmer i renhagen.

 

Renen VideVide
Vide är renranchens yngsta showren. Han är född våren 2016. Han är bästa kompis med Rudolf, och är precis som Rudolf jätteduktig på att göra tricks. Han är dessutom helcool. Vide älskar att bada.

 

Fred
Fred är Vides halvbror, men föddes i maj 2018 och är alltså två år yngre. Fred är den fluffigaste av alla renar på Renranchen! Han är supernyfiken och kommer gärna fram för att hälsa på gästerna.

 

 

Förutom renarna så har vi två American Curlyhästar samt Border Collien Messi.